Nu inschrijven voor de Rots en Watertraining

Op dinsdag 2 oktober start ik samen met Mieke van Veghel, onderwijsassistente en coach Sociale Vaardigheden, een nieuwe Rots en Watertraining.  De training bestaat uit 10 lessen en zullen gegeven worden in gymzaal De Krakenburg, van 16.00 uur tot 17.00 uur.  Hij is bedoeld voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Meer informatie over Rots en Water vind je op deze site en op www.rotsenwater.nl.

Inschrijven en informatie via de contactpagina of op 06-28644670.

 

Rots en Water

 

logo rots en water

 

Vanaf nu mag ik mezelf ook Rots en Water trainer noemen.    Rots en Water is een psychofysieke training voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.

 

 

Pesten is niet cool.

pesten

Pesten is het systematisch uitoefenen van psychische- en/of fysieke mishandeling door een kind of een groep kinderen van 1 kind dat niet in staat is zichzelf te verdedigen.

Dit betekent dat pesten zich steeds herhaalt en niet éénmalig is.

Dit betekent ook dat het een ongelijke macht is, waarbij de gepeste zich ondergeschikt voelt aan de pester.

En de gepeste ondervindt altijd schade van het pesten.

Plagen is een éénmalig incident tussen gelijkgestemden waarbij geen schade is voor de geplaagde. Vaak kan er om een plagerij later gelachen worden.

 

Hoe merk je als ouder dat je kind gepest wordt? … Lees meer →

Een beetje angst hoort er bij.

person-1205140_960_720

Ieder kind is wel eens bang. Bang voor het donker, bang voor een monster onder zijn bed of bang voor vuurwerk. Zulke angsten horen bij het kinderleven. Elk kind wordt met een gezonde dosis angst geboren. Denk b.v. aan baby’s tussen een half jaar en negen maanden, die zijn bang voor vreemden (eenkennigheid).

Lees meer →

Als een kind in een sociaal isolement zit, of erg teruggetrokken is.

verlegen jongetje

Verlegen kinderen.

In elke klas zitten wel een paar verlegen kinderen. Verlegenheid ontstaat meestal rond het tweede levensjaar, als kinderen merken dat ze een individu zijn. Vanaf 4-5 jaar neemt dat normaal gesproken weer af. Bij sommige kinderen is echter extreme verlegenheid zichtbaar en kan het kind hierdoor geremd worden in zijn ontwikkeling.

Extreme verlegenheid uit zich in: bedeesdheid, blozen, stotteren, angst, niets zeggen, terugtrekken, geremd gedrag, vermijden van situaties en zichzelf tekort doen.

Vaak is de oorzaak van verlegenheid een grote onzekerheid. Kinderen weten niet goed wat ze aan moeten met onbekende, nieuwe situaties.

Er kan sprake zijn van een laag zelfbeeld, of gebrek aan zelfvertrouwen, maar dat hoeft niet altijd. Het kan ook komen doordat kinderen nog niet zo goed gewend zijn om met nieuwe mensen/situaties om te gaan. Het helpt niet als we kinderen gaan pushen, maar vooral gewoon accepteren dat het kind nu eenmaal deze eigenschap heeft.

Wat kan je als ouder/opvoeder voor je kind betekenen:

Lees meer →

Zelfvertrouwen laten groeien bij kinderen.

fotolia_99676735

Onderzoeken hebben uitgewezen dat kinderen met een sterk gevoel van eigenwaarde gelukkiger zijn dan kinderen met weinig zelfvertrouwen. Als opvoeder heb je een groot aandeel in de ontwikkeling van deze eigenwaarde.

Het zelfbeeld is de manier waarop je over jezelf denkt. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in jezelf heb, dat je jezelf de moeite waard vindt.

Kinderen met weinig zelfvertrouwen, hebben dikwijls angst voor falen, zijn bang om fouten te maken. Ze kunnen onzeker zijn over b.v. het uiterlijk, de omgang met anderen, afkomst, intelligentie, sportiviteit, of over dagelijkse activiteiten en vaardigheden.

Lees meer →

Workshop: ’t is knap lastig. Dinsdag 1 maart.

 

file3111258685095

 

Op disndag 1 maart organiseert KindercoachOss een workshop: ’t is Knap lastig.

Samen met andere ouders gaan we praten over wat is nou eigenlijk “lastig gedrag”.

Hoe ga je om met driftbuien, slecht slapen, slecht eten, brutaal zijn, weinig zelfvertrouwen enz.

Wie heeft er last van het gedrag, waar komt het vandaan en hoe zou je je kind er bij kunnen helpen.

Op deze avond geven we elkaar tips en handvaten om met het “lastig gedrag” van je kind verder te kunnen.

Geef je snel op, want vol is vol: info@kindercoachoss.nl.

Voor meer informatie bel: 06-28644670.
Lees meer →