Mijn kind heeft last van de gevolgen van een echtscheiding

Kindercoaching: Mijn kind heeft last van de gevolgen van een echtscheiding

Ieder kind gaat er vanuit dat zijn vader en moeder gewoon altijd bij elkaar blijven.
Als ouders besluiten uit elkaar te gaan, zorgt dit voor een grote reeks veranderingen in het leven van het kind. Niks is meer vanzelfsprekend. Ook voorafgaand aan de scheiding kan er al de nodige spanning geweest zijn waar het kind enorme voelsprieten voor ontwikkeld heeft.
Kinderen kunnen kampen met schuldgevoel en problemen in hun onvoorwaardelijke loyaliteit naar beide ouders.
Deze verwarrende gevoelens kunnen kinderen uiten in probleemgedrag zoals : ongehoorzaamheid, eetproblemen, druk zijn, onzindelijkheid, boosheid, angst, verdriet, in zichzelf gekeerd zijn, gebrek aan zelfvertrouwen.
Soms laten kinderen juist helemaal geen emoties zien, de echtscheiding lijkt hun weinig te kunnen schelen, maar meestal is het tegendeel waar.
Dit alles wordt beïnvloed door een hoop factoren, waaronder de leeftijd van het kind, de relatie met beide ouders, en de manier waarop de scheiding verloopt.

Wat gaan we doen?

Allereerst hebben we een intakegesprek. Het zou mooi zijn als we (indien mogelijk) dit gesprek met beide ouders kunnen houden. Vervolgens gaan je kind en ik aan de slag. We kijken samen welke vorm van coaching het best bij hem past. Als kindercoach wil ik je kind een steuntje in de rug geven op een laagdrempelige manier. Ik onderzoek samen met hem niet alleen zijn probleem maar vooral zijn vaardigheden en mogelijkheden die hem kunnen helpen dit probleem te overwinnen. Zo benutten we zijn sterke kanten en maken hem weerbaar, sterk en zelfverzekerd.
Uiteraard houd ik je als ouder op de hoogte en vraag je, indien nodig een keer bij de sessie te blijven.

Goed om te weten

Kindercoaching is geen therapie. Als kindercoach ondersteun en begeleid ik je kind in het zoeken naar een oplossing voor een probleem waar je kind last van heeft. Het liefst doe ik dat gewoon in huiselijke sfeer bij mij thuis. Coaching bij het kind thuis of op school behoort ook tot de mogelijkheden.