Voor het kind

Kindercoach LizetHey hallo, wat leuk dat je op mijn website kijkt.
Ik ben Lizet en ik ben kindercoach. Nu hoor ik je denken: ‘Wat is dat, een kindercoach?’. nou daar zal ik je dan eens wat meer over vertellen.

Het kan zijn dat je bij mij komt omdat je je niet zo fijn voelt. Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld als je verdrietig bent of boos. Of als je steeds ruzie hebt met andere kinderen, of met je ouders.
Sommige kinderen komen bij mij omdat ze last hebben van de scheiding van hun ouders, of omdat er iemand is gestorven die ze heel lief vonden.
Je kunt ook naar mij komen als je gewoon iemand zoekt die naar je wil luisteren omdat je niet goed weet met wie je anders zou kunnen praten.
Ga je niet graag naar school, heb je last van nare dromen of ben je ergens bang voor, dan kun je ook bij mij terecht.
Ik kan me ook voorstellen dat je worstelt met een bijzondere verliefdheid en niet weet wat je er mee aan moet. Ook daar heb ik ervaring mee en samen kunnen we ervoor zorgen dat je weer lekker in je vel komt te zitten.

Wat gaan we doen?

Allereerst zal ik samen met jou en je ouder(s) een gesprek hebben, en kunnen jullie mij vertellen waar je mee zit. Samen gaan we dan bekijken wat een goede oplossing is. Ik heb heel veel verschillende materialen, spelletjes, en een huis waar we lekker de ruimte hebben. Jij geeft meestal zelf aan wat je wil doen, en hoe we verder gaan. Het hoeft niet allemaal in één keer natuurlijk. Je mag een paar keer komen, net zolang tot jij je weer een stuk beter voelt.
Wanneer je denkt dat het zover is, spreken we samen af dat we weer een gesprek met je ouder(s) hebben en kun je het gewoon weer allemaal zelf.

Nog even iets belangrijks:

Niet alles wat je tegen mij vertelt zal ik doorvertellen aan je ouders. Natuurlijk willen je ouders graag weten wat we gedaan hebben en hoe ze jou het best kunnen helpen, maar soms is een klein geheimpje niet erg.